Valencia Notícies

Puig no veu amenaçat l'Acord del Botànic i se sent "confortat" pel principi d'acord per a amplir-lo

Ximo Puig
EUROPA PRESS

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que no veu amenaçat l'Acord del Botànic -el pacte de govern entre PSPV i Compromís amb el suport de Podem i que se sent "confortat pel principi d'acord" al qual s'ha arribat, no només per a continuar, sinó per a ampliar-lo.

El cap del Consell s'ha manifestat en aquests termes en un acte en Gandia (València) a preguntes dels mitjans per si de cas creu que l'acord del govern valencià pot estar amenaçat després d'advertir Podem que es mantindrà vigilant a com podrà afectar-li la decisió del PSOE d'abstindre's en la investidura de Mariano Rajoy.

"No em sent amenaçat. Podem té tot el dret i l'obligació de ser fiscalitzador de l'acord com la resta de grups. El meu compromís és executar el pacte i el que ara anem a fer és augmentar per a desenvolupar més i millors polítiques progressistes per a millorar la qualitat de vida dels valencians", ha asseverat.

El també líder dels socialistes valencians ha agraït "la comprensió de tots respecte a una situació que no té res a veure amb la singularitat valenciana ni de manera que ací estem fent perquè el PSOE no li dóna cap suport al PP, per més que s'entesten a reiterar-ho", ha recalcat.

"El PSOE l'únic que ha fet és intentar desbloquejar de l'única manera possible la situació", ha defensat Puig, que ha afegit que ells actuen "en clau valenciana, no en clau sucursalista, i per això anem a actuar amb totes les conseqüències en positiu i des del diàleg sempre".