Valencia Notícies

El Port de València és el segon que amb més trànsit de mercaderies i el d'Alacant el segon que més creix

Puerto de Valencia
APV

La xarxa de ports públics va gestionar 337,9 milions de tones de mercaderies durant els huit primers mesos de l'any, fet que suposa un increment de l'1,9% respecte a l'exercici anterior.

Els ports apunten així cap a un nou exercici rècord, tenint en compte que, en cas de mantindre's esta activitat en el que queda d'any, tancaran 2016 per damunt del màxim de 502 milions de tones de càrrega gestionada ja comptabilitzat en 2015.

En els huit primers mesos, Badia d'Algesires és el port que més trànsit de mercaderies va registrar, amb 68,9 milions de tones, per davant del de València (47,7 milions) i el de Barcelona (32,9 milions).

Per la seua banda, el port de Màlaga és el que més va créixer, un 52,9%, juntament amb el d'Alacant (+42,8%) i Ceuta (+20,5%).

Pel que fa als tipus de trànsit, destaca l'increment del 5,6% comptabilitzat per les mercaderies en contenidors en trànsit i el collit per l'anomenat trànsit 'ro-ro', el transport de camions de càrrega en vaixells, que va pujar un 8,2% fins a agost.

Alhora, el trànsit de contenidors va progressar un 5,7% en els huit primers mesos, i la mercaderia general un 5,1%. Pel seu costat, el trànsit de granels líquids es va mantindre estable, mentre que el de sòlids va recular un 1,7%.