Valencia Notícies

Un renovat 'Mamma Mia!' torna al Principal per a fer ballar al públic en una festa sense final

'Mamma Mia!', un musical amb un elenc totalment renovat i encapçalat per Nina, es colarà un altre cop al teatre Principal de València, des del 20 d'octubre fins al 20 de novembre, per a fer ballar, riure i somiar a l'espectador en una festa sense final. I amb un teló de fons: la màgia de les cançons d'ABBA.

Nina ha presentat aquest dimecres l'obra en una roda de premsa acompanyada per dues actrius que formen part del nou equip: Eva Diago -qui ha protagonitzat diversos musicals com 'Los Miserables', 'La Bella y la Bestia' i 'Fama'- i Olga Hueso -qui va participar en el musical 'Sister Act'-.

És un "fenomen", ha dit Hueso; una "felicitat", ha indicat Nina; una cosa "fantàstica", ha seguit Diago per a descriure en una sola paraula el que per a elles representa este espectacle. Les tres actrius s'han mostrat "emocionades" i "molt contentes" per la trajectòria d'aquest musical -es va estrenar en octubre del 2004 al teatre Lope de Vega de Madrid- i entenen que l'envolta una màgia que no han aconseguit destapar.

El musical va arribar a València el 2010 i sis anys després torna a esta ciutat amb més força i amb un elenc totalment renovat. Ha passat per les principals ciutats de la geografia espanyola i ara a València s'han hagut d'ampliar les funcions -dos més de les previstes- davant de la gran expectació i la ràpida venda d'entrades. "La demanda és brutal i això és una alegria", ha afirmat Diago.

Nina ha assenyalat que és "molt emocionant" tornar a València amb un espectacle -amb música i lletra de Benny Andersson i Björn Ulvaeus- que "està fent història": "Estar ací -a la ciutat- un mes amb representacions, sabent que va a estar ple perquè la venda d'entrades va molt bé, és molt emocionant", ha subratllat.

Un dels nous fitxatges d'este fenomen musical, Diago, ha asseverat que treballar en 'Mamma Mia!' és un "repte": "Es tracta d'un musical vigent des de 2004 que ha funcionat a Espanya i és un repte assumir el paper dels personatges al costat d'un protagonista com és Nina, que ha parit el musical", ha destacat.

Per la seua banda, Hueso ha ressaltat que en este espectacle està tot "molt pensat i molt ben encaixat" amb la màgia que envolta el libretto esquitxat per les cançons d'ABBA. Ha explicat que totes les cançons estan traduïdes a l'espanyol excepte la que sona al final, que es conserva en anglès.

I la història del musical -que va arribar també a la gran pantalla convertint-se en la pel·lícula musical més taquillera de la història- és "la de sempre", ha dit, és a dir, el viatge d'una dona a una illa grega que té una filla sense pare conegut.

"Xut d'energia"

Nina atribuïx l'èxit d'aquesta comèdia musical a una "qüestió multifactorial". És a dir, a un equip de professionals "molt bons", a un "molt pensat" vestidor, llums i so; i a les cançons d'ABBA, que sempre són "un xut d'energia" suposa que perquè "són cançons fetes des del cor".

"És molt impactant sempre representar el musical", ha afirmat Hueso, "hi ha gent que s'aixeca i comença a fer la coreografia davant de nosaltres i fins a ens plantegem si ens hem equivocat en algun pas...", ha dit entre rialles. "Són dues hores i 45 minuts de funció donant-ho tot. No es pot fer a mig gas esta funció", ha afegit.

"És molt fort que vinga moltíssima gent a l'espectacle i que repetisca; que et'envien missatges en les xarxes socials i t'avisen que esperen el musical. I llavors penses... Quina responsabilitat! La gent s'ho sap tot. És un fenomen", ha subratllat Eva Diago.

'Mamma Mia!' està escrit per Catherine Johnson i dirigit per Phyllida Lloyd. A més, ha estat coreografiat per Anthony Van Laast; l'escenografia va a càrrec de Mark Thompson; el disseny de llums per Howard Harrison; el disseny de so per Andrew Bruce i Bobby Aitken; mentre que la supervisió musical, material addicional i arranjaments depenen de Martin Koch.

loading...