Valencia Notícies

Metges i veïns de la Ribera denuncien "lentitud" en la reversió de la concessió i "pressions" de l'empresa

Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA

En un comunicat, l'organització composta per professionals sanitaris i usuaris ha assegurat que, tot i esta situació i front a este "xantatge", la consellera de Sanitat, Carmen Montón, "va a la seua" en demanar-li "reiteradament" una entrevista sense rebre "cap resposta".

Després de l'anunci de la reversió del contracte de l'hospital, que passarà a ser públic l'1 d'abril de 2018, la Plataforma ha indicat que l'empresa concessionària, la UTE Ribera Salut, "ha posat en marxa la maquinària mediàtica i de pressió fins i tot entre els mateix treballadors", amb l'objectiu d'"obstaculitzar tot el possible la reversió i crear un estat d'opinió en contra".

"El bombardeig de la seua maquinària de màrqueting és angoixant", ha denunciat, en constatar l'existència de "propaganda fins i tot de les fulles de les cites", al costat d'anuncis i notícies en els mitjans de comunicació "propis i aliens": "Càrrecs corporatius, caps de departament, personal de la pròpia Conselleria, tot val".

Per a l'associació, és "inexplicable" que llevat 18 mesos del termini fixat per a la reversió del contracte el gabinet jurídic de Sanitat "encara no haja posat blanc sobre negre quina és la mecànica que seguirà" en tot el procés.

"Esta indefinició permanent justifica que els propis treballadors, mitjançant la veu dels seus representats -que ja han demanat per unanimitat la reversió- ara tinguen dubtes", ha lamentat la Plataforma, que veu com la UTE "magnifica interessadament" la situació i "aprofita que durant tants anys ha gestionat la sanitat de la comarca en règim de monopoli i total connivència amb el govern del Partit Popular".

Així, els integrants de l'entitat entenen que la concessionària "utilitza la pressió mediàtica per a posar fum en un tema tan sensible com la sanitat i entre els mateixos professionals" del Departament de Salut de La Ribera.

TOT PER "ENGREIXAR LA SEUA CARTERA"

"Els veïns de La Ribera no ens mereixem que directius d'esta concessió pressionen amb tanta indignitat per a seguir engreixant la cartera de resultats dels inversors de l'empresa", ha reivindicat la Plataforma.

Per tot això, considera que la UTE "no es resigna" que acabe un contracte "ja establit de punt final quan es va signar en 1999 i es va tornar a refer en 2003 amb el rescat de la concessió per part del PP", sobre el que ha remarcat que "no s'han fet públiques encara les clàusules del contracte que el PP mai va avaluar".

REVERSIÓ "IRREVERSIBLE"

Pel que fa al traspàs de la gestió de l'hospital en 2018, la Plataforma ha insistit que és "un fet irreversible i incontestable" i ha advocat perquè el procés "siga a favor de la ciutadania, amb tota la legalitat necessària i sense conculcar drets de ningú", però també "sense pressions de l'empresa ni d'una part dels treballadors".

"Hi ha temps per a fer-ho bé, amb la necessària transparència i participació, i tenint molt clar que l'objectiu final és l'atenció a la salut de cada ciutadà de la Ribera", ha remarcat.