Valencia Notícies

La UNESCO diu que hi ha 758 milions d'adults en el món que no saben llegir ni escriure

La directora general de l'organisme, Irina Bokova, ha detallat que dos terços de la xifra total són dones i 115 milions són joves d'entre 15 i 24 anys, ressaltant que Àfrica seguix sent el continent més endarrerit en este sentit.

Malgrat això, ha destacat que des de l'establiment del Dia Internacional de l'Alfabetització fa 50 anys, s'han registrat "molts avanços", agregant que "les dones tenen hui més oportunitats per a aprendre a llegir i escriure".

Per la seua banda, l'actor i enviat especial de la UNESCO Forest Whitaker ha recordat que "en el món hi ha 1.800 milions de joves, i la majoria viu en països que afronten conflictes i pobresa".

"Estes persones mereixen l'oportunitat de participar a la societat. En invertir en educació els permetrem desenvolupar les habilitats que necessiten per a ser líders per a la pau i el canvi en les seues comunitats", ha ressaltat.

Les declaracions de Bokova i Whitaker ha tingut lloc al mig de les celebracions del 50 aniversari del Dia Internacional de l'Alfabetització, baix el lema 'Llegir el passat, escriure el futur'.