Valencia Notícies

Hostalers valencians parlen d'estiu irregular amb descens d'activitat i tancament de locals malgrat apujar els turistes

Hosteleros valencianos ven irregular la temporada estival
Europa Press

En un comunicat, la Federació ha apuntat que esta massiva arribada de turistes "no es traduïx en una millora de la rendibilitat per a les empreses del sector hostaler", que ha vist com la recuperació del mercat nacional i el "bon funcionament" dels caps de setmana gràcies al consum intern de visitants locals han marcat una campanya d'estiu "irregular".

Així ho ha revelat un mostreig fet per part de la Federació entre les empreses associades, que ha destacat una "gran afluència" de clients durant els caps de setmana, especialment a les zones costaneres de la província, "en contraposició a uns notables alts i baixos en el consum dels clients registrats els dies entre setmana".

A la ciutat de València, a excepció del centre històric, que rep major afluència de turistes, s'ha produït un "destacat descens" de l'activitat i fins i tot el tancament de nombrosos locals, especialment en les setmanes centrals del mes d'agost, "a causa de la quantitat de població que es desplaça a altres destinacions o segones residències fora de la ciutat".

La Federació ha destacat que aquest estiu ha suposat un "rècord" de l'arribada de turistes "a causa d'en gran part a la complicada situació en la qual es troben destinacions turístics que són competència directa de la Comunitat Valenciana, el que ha provocat este repunt d'arribades que han assolit xifres històriques".

Tot i això, malgrat este augment, segons l'enquesta feta per la FEHV, "este fenomen no es traduïx encara de manera directa en un increment de la rendibilitat per al sector hostaler". De fet, el 79% dels hostalers enquestats afirma haver mantingut els preus en el seu establiment durant l'estiu respecte a 2015, però asseguren estar suportant un increment dels costos fixos com ara subministraments, despesa energètica, primeres matèries i augment de personal. El 60% dels empresaris enquestats han incrementat la seua plantilla durant estos mesos d'estiu.

Segons el mostreig fet per la FEHV, enguany s'ha observat que és el mateix turista nacional i els residents els que més despesa han generat a l'establiment, superant al turista internacional.

Respecte al tiquet mitjà, per al 39,5% la despesa mitjana se situa entre 10 i 20 euros i per al 32,6% entre 20 i 35 euros. Tan sols un 9,3% assegura que la despesa mitjà al seu local supera els 35 euros. Segons la FEHV, les dades confirmen l'estancament en la despesa mitjana dels turistes respecte a anys anteriors.

loading...