Valencia Notícies

Igualtat obrirà una investigació sobre el tracte a un usuari de la residència de majors de Carlet

Els portaveus parlamentaris de la comissió de Política Social i Ocupació han estat informats d'esta iniciativa, de la qual se'ls anirà informant "puntualment", segons ha informat la Conselleria en un comunicat.

La directora general de Servicis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercè Martínez, ha explicat que la Conselleria investigarà "el fet denunciat i el procés que s'ha seguit", amb la finalitat d'"establir responsabilitats i conèixer les circumstàncies que han envoltat el que ha passat amb esta persona", amb els familiars de la qual també s'ha parlat per a posar-se a la seua disposició en tot allò que puguen necessitar.

Martínez s'ha referit també a les denúncies de falta de personal al centre i ha explicat que la Conselleria ha rebut una queixa arran de la qual des de la direcció territorial de València es va fer un informe en el qual es concloïa la problemàtica que existix a l'hora de cobrir les vacances del personal, quan estes són per períodes breus de temps.

Tot i això, Martínez ha assegurat que la residència "complix les ràtios establerts a la llei", tot i que des de la Conselleria "es voldria que es poguera ampliar el personal i acabar amb les retallades que aplica el Govern d'Espanya i el seu ministre d'Hisenda i Administració Pública, Cristóbal Montoro, que tenen un efecte perniciós en l'atenció directa a les persones més vulnerables".

"De fet, estudis universitaris assenyalen que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb menys treballadors públics a Espanya, una trista fita que va aconseguir l'antic govern a base de menysprear i retallar la plantilla de treballadors de l'administració", ha afirmat. Alhora, ha apuntat que el Govern espanyol, amb informes propis, "reconeix que la valenciana és també l'una de les comunitats que més retallades va patir en personal públic des de 2007".

La responsable de Servicis Socials i Persones en Situació de Dependència ha recalcat que la pròpia vicepresidenta, Mónica Oltra, ha reiterat en diverses ocasions que en la Generalitat "falten mans" perquè els valencians "reben el tracte que mereixen des de l'administració pública".

Martínez ha afegit que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques

Inclusives destina un total de 281.763.350 euros durant l'any 2016 per a centres i programes, amb un increment del 4% en la despesa per a personal respecte a l'exercici anterior.

D'altra banda, ha recordat que ha visitat el centre de majors de Carlet en quatre ocasions durant l'últim any, una de les quals va estar acompanyada per la consellera, qui va recórrer les instal·lacions en les quals viuen més de 500 residents, i que estan obertes des de fa 33 anys.

CONTRARIS ALS "MACROCENTRES"

Martínez ha recordat que este tipus de "macrocentres" no es corresponen amb el model de residències que es vol impulsar des de la Conselleria, que advoca per una política" de promoció de l'autonomia personal i uns centres de mida més reduït on siga possible donar una atenció més personalitzada a les persones més grans que decidisquen acudir a ells".

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat es desplaçarà este dimarts a Carlet, on es reunirà amb la direcció del centre i els representants dels treballadors per a conèixer de primera mà la situació del centre i el que ha passat als últims dies, i també amb els familiars del resident.