Barcelona

El Govern assegura que la UE veu "amb bons ulls" l'obertura de delegacions catalanes

El secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana.
ACN

El secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana, ha assegurat aquest diumenge que els països de la Unió Europea (UE) veuen "amb bons ulls" l'obertura de delegacions catalanes a l'exterior.

Albinyana ha assenyalat que les converses que el Govern ha tingut en els últims mesos per a la creació de les seus de Viena i Roma han permès constatar que els països de la UE creuen que les delegacions catalanes "poden ajudar a incentivar i promoure els intercanvis comercials i culturals".

"De fet, la llei les empara", ha reblat el secretari d'Afers Exteriors, que ha volgut recordar que "tant els marcs jurídics catalans com els espanyols" donen cobertura legal a les delegacions.

Albinyana ha assegurat que la resta de països de la UE veuen Catalunya com "un territori importantíssim de la península i amb una potència econòmica enorme" i que estan convençuts que les delegacions "ajudaran a incentivar i promoure els intercanvis econòmics, comercials, culturals i institucionals".

El secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea ha dit que al Govern no li consta que l'executiu de Mariano Rajoy hagi presentat cap recurs en contra i que li "costaria creure" que ho acabi fent perquè "tots els marcs jurídics possibles, tan catalans com espanyols" donen cobertura legal a les delegacions. En qualsevol cas, ha dit que si el recurs s'acaba presentant "el Govern decidirà què fer i actuarà".

Les delegacions de Viena i Roma, preparades

Paral·lelament, Albinyana ha assegurat que les delegacions de Viena i Roma "estan preparades per començar a funcionar en les properes setmanes". De la possibilitat d'obrir més delegacions a l'estranger, el secretari d'Afers Exteriors ha dit que caldrà esperar a després de les eleccions del 27 de setembre ja que "correspondrà al proper govern continuar, o no, la política d'acció exterior" de l'actual executiu.

loading...