Barcelona

Cau la xarxa de pirateria de CD i DVD més gran de l’àrea metropolitana

Un mosso d’esquadra revisa part del material incautat. (CME)
Els Mossos d’Esquadra han colpejat la columna vertebral de la falsificació de films i peces musicals a l’àrea metropolitana. Han detingut a set presumptes pirates i han desmantellat quatre laboratoris.Els arrestats tenien distribuïda la xarxa en aquests centres de producció, en els que es van arribar a comissar més 30.000 còpies a punt de ser distribuïdes. En el mercat negre, aquests CD i DVD falsos haurien assolit un valor de 600.000 euros.

Els Mossos no tenen cap dubte d’haver desarticulat la principal xarxa de proveïdors de música i pel·lícules. Un cop les produïen, les venien pels locals o a la via pública, en el top manta, sobretot, pels carrers de la capital catalana.

La investigació va ser ordenada pel Jutjat d’Instrucció n.º15 de Barcelona i es va iniciar fa uns mesos, fins que la setmana passada es van detenir els set integrants.

En l’operació policial, es van incautar més de 30.000 discos amb les darreres novetats musicals i cinematogràfiques, 10.700 formats verges, 50.000 caràtules i 1.300 discos orignals o màsters per copiar. Cada dia podien fabricar10.000 portades.

L’operació va rebre el nom d’Oceà i es va iniciar després de la denúncia de l’Associació de Gestió de Drets Intel·lectuals. Es van practicar cinc entrades a domicilis de Barcelona ciutat i un darrer a Santa Coloma de Gramanet.

Detingut 12 cops per robar GPS

Arman A., de 29 anys, va ser detingut per dotzena vegada com a autor del robatori d’aparells GPS de l’interior dels vehicles a Barcelona. La darrera detenció va tenir lloc després d’una persecució pel carrer Calvet i va llençar la bossa just abans de començar a córrer. En el seu interior, hi havia tres aparells GPS amb el suport i el carregador i dues ulleres de sol de marca. En connectar l’aparell localitzador, els Mossos van comprovar que hi havia fixada una adreça de Sarrià–Sant Gervasi. En desplaçar-s’hi, van poder detectar diversos cotxes amb els vidres trencats i amb els GPS desmuntats.