Barcelona

Els treballadors dels autobusos de TMB mantenen la vaga indefinida a partir de dijous

Manifestación de trabajadores de TMB.
EP

El comitè d'empresa del servei d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) manté la vaga indefinida a partir de dijous per l'acomiadament d'un conductor acusat d'agredir un passatger, després que no s'hagi arribat a cap acord aquest matí de dimarts en la reunió amb la direcció de la companyia, amb la mediació del Departament d'Empresa i Ocupació.

La companyia defensa que va acomiadar el conductor per agredir un usuari el darrer 22 d'abril a l'interior d'un bus de la línia 14. Per contra, fonts sindicals han relatat que el treballador va respondre a l'agressió d'un passatger i es va iniciar una baralla a l'interior del vehicle.

Calendari d'aturades

Els treballadors iniciaran les aturades aquest proper dijous 11 de juliol, des de les 11.00 hores a les 16.00 h. A partir de divendres i de manera indefinida, el comitè d'empresa crida a fer vaga de les 9.00 h a les 11.00 h i de les 16.00 h a les 18.00 h. Els representants dels sindicats representats al comitè d'empresa es tornaran a reunir dimecres per confirmar definitivament el calendari d'aturades.

En un comunicat, la direcció de TMB ha considerat que la convocatòria d'aquesta vaga és "injustificada" i que "causarà greus perjudicis a la ciutadania, en dificultar-los la mobilitat, als mateixos treballadors, a l'empresa i al prestigi del servei".

Alhora, la direcció de la companyia ha demanat als treballadors i sindicats, "des del més absolut respecte al dret individual de vaga", que "reflexionin sobre els fets succeïts i reprovin un comportament que és inadmissible i que atempta contra la bona imatge de la companyia i dels seus treballadors".

loading...