Detectades esquerdes en pisos de Trinitat Nova

Detectades esquerdes en pisos de Trinitat Nova

La Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris va denunciar ahir que «s’han detectat nous problemes, en forma d’esquerdes» en un edifici del carrer Palamós, al barri de Trinitat Nova, i van reclamar «solucions urgents». Els tècnics municipals van determinar que aquestes esquerdes són causades per l’assentament de l’immoble i no per l’aluminosi ni cap altra patologia estructural.

 

L’incident arriba dues setmanes i mitja després del desallotjament de 96 habtitatges al Turó de la Peira per una fuita d’aigua i un posterior esfondrament que va afectar els fonaments dels blocs. Ahir es va acabar de derruir una illa de pisos i només en queda pendent una altra per acabar amb la demolició de tots els edificis afectats per aluminosi.

Reallotjaments
El regidor de Nou Barris, José Cuervo, va anunciar que, durant la primera quinzena de març, 52 de les 98 famílies afectades tindran un nou pis. El sorteig serà el 4 de febrer.  26 més seran reallotjades en «pisos pont» al Turó de la Peira i el Verdum, on s’estaran «uns dos anys» fins que se’n construeixin de nous al mateix barri per reallotjar-los. De la resta, 10 marxaran amb familiars o de lloguer, dues marxaran al poble i una anciana afectada se n’ha anat a una residència. Amb set encara no s’ha arribat a un acord.

Associacions i entitats veïnals reclamen que «d’una vegada per totes» aquest tema sigui prioritari i «s’adoptin les mesures per accelerar el definitiu procés de remodelació del Turó de la Peira, Trinitat Nova i la resta de barris amb aluminosi», ja que l’últim desallotjament, al carrer Sant Iscle, va ser «un drama previsible».

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/1816/0/detectades/pisos/Trinitat/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios