Barcelona vol cobrar una taxa als bancs pels caixers del carrer

Ja hi ha altres ajuntaments que apliquen aquest impost, com Còrdova o La Corunya, per ocupació de la via pública
L’Ajuntament de Barcelona estudia aplicar una taxa a les entitats financeres de la ciutat que tinguin algun caixer que doni al carrer. El cobrament d’aquesta taxa es pot fer aplicant criteris d’ocupació de la via pública, ja que, mentre l’usuari extreu els diners o fa qualsevol altra operació, està enmig del carrer i no dins d’un caixer automàtic del banc o caixa.

Fonts de l’Ajuntament van explicar a 20 minutos que el cobrament de la taxa està a l’espera de solucionar els problemes que genera haver de fixar quins caixers estan a la via pública i quins no.

Altres exemples

Aquesta taxa ja es cobra a diferents ajuntaments de l’Estat espanyol. Abans de poder-la aplicar, però, alguns d’ells han hagut de guanyar els recursos presentats per les diverses entitats bancàries. Entre els ajuntaments de l’Estat que cobren la taxa hi ha Còrdova, La Corunya, Cadis, Pozuelo de Alarcón i, a partir de l’any vinent, Saragossa.

Repercutir als clients

El delegat a Catalunya de l’Associació d’Usuaris de Bancs (Ausbanc), Jesús Fiel, va explicar que el cobrament d’aquesta taxa a la ciutat és una bona idea, però va advertir del risc que «l’impost no acabi repercutint en el client». Fiel va dir que no es podria cobrar la taxa a l’usuari perquè, en realitat, «no és cap servei al client». A Catalunya, ja hi ha una sentència favorable.

Precedents difícils a altres ciutats

El primer municipi de l’Estat a cobrar una taxa a les caixes d’estalvis i bancs que tenen caixers automàtics que donen al carrer va ser Alcobendas (Madrid). Per cada caixer a l’aire lliure, l’Ajuntament d’Alcobendas cobra fins a 324 euros a l’any. Quan es va començar a aplicar aquesta taxa, l’Ajuntament va haver de guanyar un recurs que va presentar un banc que estava disconforme. Dins el sector es temia que, com ha acabat passant, altres ajuntaments copiessin la iniciativa i acabessin aplicant aquesta mateixa taxa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento