La Rambla Catalunya prohibirà la circulació de cotxes els diumenges

No es podrà tancar al trànsit entre setmana per la pressió que fan els comerciants. També es vol tallar el pas dels vehicles per un tram del carrer Comte Borrell i un altre de Rosselló
El districte de l’Eixample prohibirà el pas dels vehicles en alguns dels seus carrers per afavorir així el passeig dels ciutadans. La regidora de l’Eixample, Assumpta Escarp, ha explicat a 20 minutos que, «entre els mesos de maig i juny» es tallarà el trànsit a la Rambla Catalunya durant alguns diumenges, per a veure si la mesura afecta molt a la mobilitat.

Durant aquests talls de trànsit es mantindran oberts els carrers que travessen aquesta via.

La regidora, però, va rebutjar la idea inicial de tancar aquest carrer al trànsit també entre setmana, principalment perquè els comerciants s’hi oposen frontalment, ja que consideren que reduirien les seves vendes.

En cas que les proves donin bon resultat, i no provoquin un caos circulatori, es podria tallar aquesta via els diumenges i dies festius.

Altres carrers afectats

A més de la prova de la Rambla Catalunya, el districte de l’Eixample tallarà també el trànsit en alguns trams dels carrers de Comte Borrell i Rosselló. En el primer cas, s’estudia peatonalitzar el carrer des de la Gran Via de les Corts Catalanes fins a Aragó. Aquesta peatonalització es farà en un termini de dos anys, segons Escarp.

En el cas del carrer Rosselló, els tècnics encara s’ho han d’acabar de mirar. En un principi, la peatonalització aniria des del carrer Llançà fins a Villaroel, el punt on Rosselló queda tallat per l’hospital Clínic. Aquesta pacificació aniria acompanyada dels 14.000 m2 de zona verda que s’han previst un cop es tregui la presó Model.

Tallar vies quan   ja no s’utilitzen

El procés de peatonalitzar alguns carrers de Barcelona ha tingut, de moment, molt bona acceptació entre els veïns. Tot i així, abans d’impedir el pas dels vehicles per segons quins carrers, cal fer diferents estudis de mobilitat per veure l’afectació que pot significar. Escarp va explicar que el millor sistema és «la pacificació de forma natural», és a dir, tallar un carrer després de comprovar que els veïns ja no l’utilitzen.

Els veïns parlen

Què li sembla que es talli el trÀnsit a la rambla catalunya?   

Josefina Sabaté . Estanquera

«Segur que els comerciants perdríem clients». «El diumenge ens sembla bé que tallin la Rambla Catalunya però entre setmana no ens interessa gens, perquè segur que perdríem clients. N’hi ha molts que vénen a comprar puros en cotxe i si no poden arribar... A nosaltres el que ens molesta és deixar les escombraries al mig del carrer».

Miquel Bayona. Comercial

«Entre setmana, que posin dos carrils més». «Si només ho tanquen el diumenge em sembla bé, perquè es podrà passejar millor. Entre setmana però, seria un merder. Jo passo per aquí només per feina, perquè sóc de Terrassa i entre setmana, per mi, haurien de posar dos carrils més a la Rambla Catalunya i afavorir el pas dels cotxes».

Ramon Macià. Professor

«Treure els cotxes és una lluita sense futur». «Jo no tinc cotxe i peatonalitzaria tota la ciutat. En els últims anys han peatonalitzat molts carrers, però segueix sent una de les coses que més em molesta de Barcelona. De totes formes, és una lluita sense futur a la vista, perquè la gent encara es pensa que el cotxe és una meravella».

Mònica Casanovas. Dissenyadora gràfica

«Em sembla molt bé i no crec que perjudiqui a ningú». «És molt bona idea perquè quedarà com un passeig. I si també la tanquen entre setmana no crec que els comerciants en surtin perjudicats perquè hi ha molta gent que aprofita per passejar mentre compra. Em molesten molt els cotxes en doble filera i que sempre estigui tot embussat».

Paquita M. Cantant

«Está bien porqué hay muchos coches». «Me parece bien porque en la ciudad hay muchos coches y así se podrá pasear mejor. Aún así, a mí no me molesta mucho porque no conduzco. Siempre uso el transporte público y creo que lo tendría que utilizar mucha más gente. Habría que hacer una campaña en favor del transporte público».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento