Barcelona

Sidonie canta a l'evolució a 'Fluido García'

Los miembros del grupo barcelonés Sidonie.
Sony Music

Sidonie no es queda parat malgrat ser una banda indispensable del pop-rock en castellà (els seus inicis, però, van ser en anglès). Fluido García (Sony BMG) és la mostra que l’evolució és possible, i necessària, en el seu cas concret.

El grup barceloní, que des de finals de la dècada dels noranta l’integren Marc Ros (cantant, guitarrista i baixista), Jesús Senra (segones veus, baix, sitar, guitarres elèctriques i acústica) i Axel Pi (bateria), presenten al 13è Festival del Mil·lenni el sisè disc de la seva carrera. En Marc Ros és el compositor de gairebé tots els temes d’aquest treball, a excepció d’una lletra signada per Jesús Senra. Marc va posar en contacte les composicions amb els seus dos companys de grup en una habitació d’un hotel madrileny.

Van presentar-se per primer cop als noranta amb el debut homònim Sidonie (en anglès), i d’aquí van fer el salt a ser fitxats per la multinacional discogràfica Sony, amb la que van editar Shell Kids. Aquest treball encara és celebrat per la crítica.

El canvi a la llengua castellana va arribar amb Fascinado i La Costa Azul. La darrera gira en la que s’ha embarcat la formació va ser El Incendio.

*Palau de la Música. C/Palau de la Música, 4. Aquest dimarts a partir de les 21.00 h. De 18 a 36 euros. www.festival-millenni.com.