Barcelona

El Prat s'internacionalitza ampliant els vols directes

Una imagen de archivo de dos turistas en el aeropuerto del Prat.
Toni Garriga / EFE

Més internacional. L’aeroport del Prat es manté ferm en la seva lluita per esdevenir un dels principals hubs (centre de connexió d’on surten i on arriben vols de llarga distància) d’Europa. Tant és així que aquest dijous es va presentar una nova ruta que enllaçarà Barcelona amb Sao Paolo. El vol, operat per Singapore Airlines i Spanair, funcionarà a partir del 28 de març i se suma a la llista de trajectes intercontinentals que es poden fer des de la capital catalana.

Durant aquest hivern es van instaurar cinc noves connexions directes amb El Prat: Bamako i Trípoli, operades per Spanair; Doha, de Qatar Airways; Chicago, de Pakistan Airlines, i Oran, d’Air Algerie.

Per aquest estiu també hi haurà més rutes. Iberia també cobrirà el trajecte fins a Sao Paolo a partir del 19 de juny, més tard del que s’havia previst, amb dues freqüències setmanals. I la mateixa compan-yia estrenarà el vol directe amb Miami. També s’incrementarà des de Barcelona la freqüència amb Ciutat de Mèxic i amb altres destins internacionals com ara Mikonos, Creta, Burdeus o Toulouse.

Amb tot, la connexió internacional encara és insuficient. "No en tenim prou. Hem de seguir estimulant l’obertura de nous mercats", va indicar a 20 minutos el responsable de les àrees d’infraestructures i territori de la Cambra de Comerç de Barcelona, Salvador Curcoll. També va recordar que "el 28% dels passatgers que vénen a Espanya usen l’aeroport de Barcelona" i que la capital catalana és el "millor punt de connexió" entre Àsia i Amèrica.

De fet, al Pla Estratègic del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona per 2010-2011, es recalca la "importància de l’avió com a mitjà de transport per a la indústria turística barcelonina i de Catalunya" i, també, es fixen com a "estratègics" per a l’aeroport els enllaços directes amb Brasil, Argentina, Japó i els Estats Units.

loading...