Barcelona

Béjart Ballet de Lausane en estrena mundial

El Béjart Ballet de Lausane en plena actuació.
ARCHIVO

El director del Béjart Ballet Lausane, Gil Roman, i els ballarins de la companyia, ofereixen un triple programa de dansa al Teatre-Auditori de Sant Cugat dissabte i diumenge. L’espectacle el formen les peces Dyonisos, Syncope (en estrena a Catalunya) i Song of Herself (en la seva estrena mundial).

La formació oferirà demà un assaig obert, a les 19.00 hores, amb entrada lliure per al públic assistent. Aquest ballet només ha actuat dues vegades amb anterioritat a escenaris catalans, al Gran Teatre del Liceu i al Festival de Peralada (Alt Empordà). Maurice Béjart (1927-2007) va crear aquest ballet fa ara 23 anys. L’artista ha estat un dels millors coreògrafs que ha donat el segle XX i Gil Roman és el seu deutor escènic.

El taller d‘escenografia del Teatre-Auditori de Sant Cugat ha creat els escenaris d’aquesta funció com ja han fet amb altres produccions de dansa que han acollit: El llac dels cignes de la companyia d’Ángel Corella, Romeu i Julieta i Hével de la CND i Coppelia i Samsara de la companyia de Víctor Ullate.

40 ballarins del més alt nivell

Maurice Béjart va comprimir la companyia el 1992, deixant-la amb entre trenta i quaranta integrants, tots ells ballarins de molt alt nivell. Al mateix temps, va crear l’Ecole-Atelier Rudra Béjart Lausanne, una institució suïssa gratuïta adreçada a joves ballarins d’arreu del món. La companyia realitza gires per tot el món amb els seus espectacles i és internacionalment coneguda i reconeguda.

*Teatre-Auditori de Sant Cugat. Dissabte a les 22.00 hores i diumenge (19.00h). Preu: 45 euros.