Barcelona

Montjuïc acollirà una gran pista de patinatge a l’estiu

Un jove skater fa un espectacular salt en una exhibició en una plaça barcelonina.
Arxiu
El boom del patinatge a places i carrers de la ciutat s’ha fet notar darrerament, fins al punt que ha calgut regular aquest fenomen que va a més. Abans de l’estiu, Barcelona comptarà amb la primera pista habilitada per a la pràctica de l’skater.

Aquesta iniciativa, duta a terme pel districte de Sants-Montjuïc, «és la primera experiència que es fa a la capital catalana per concentrar la pràctica d’aquesta activitat» en un mateix lloc, segons ha explicat a 20 minutos el gerent del districte, Josep Garcia Puga.

Ciutat de moda

Un dels detonants que ha mogut l’ajuntament a tirar endavant aquest nou equipament és l’increment de patinadors, no només barcelonins. «Ens hem trobat que moltes persones de fora de Barcelona venen aquí a practicar», afirma Puga.

L’estrena de la pista per a skaters, que de moment només se sap s’ubicarà entorn de l’estadi municipal Joan Serrahima, es vol fer coincidir amb un campionat europeu d’aquesta pràctica que s’organitzarà a la ciutat. La data prevista per a l’entrada en funcionament de l’equipament és just abans de l’estiu, segons les previsions.

Alguns veïns de Sants han fet arribar queixes al districte pel poc pas lliure que queda actualment a la plaça dels Països Catalans, ja que es troba afectada per les obres de la futura estació de l’AVE i és un dels punts on més skaters es concentren. Amb la nova ordenança de civisme, l’ajuntament està fent més controls al carrer per evitar els patinadors, com passa també a la plaça Universitat.