Barcelona

Trama a les Festes de Gràcia

Els veïns de dos carrers graciencs inventats protagonitzen la nova obra del Projecte T6.
DAVID RUANO

Dos carrers de Gràcia, Vimbodí i Praga, competeixen per ser el més ben guarnit durant les tradicionals festes del barri del mes d’agost. Aquestes dues vies són fictícies –no surten al mapa– però sí que són l’eix central de l’obra de teatre que inaugura la nova temporada del projecte T6 de nova autoria escènica, auspiciat pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Vimbodí vs Praga és obra de Cristina Clemente, una autora establerta al Guinardó però que sempre ha gaudit de les festes de Gràcia i que ha tingut l’ajuda dels veïns del carrer Joan Blancas de Baix per poder vestir aquest muntatge. Els del carrer Vimbodí sempre queden en segona posició al concurs, mentre que els del carrer Praga s’estrenen a la competició. Aquesta cursa és un símil amb la creació teatral, també efímera.

La companyia T6 estarà formada durant aquesta temporada per Rosa Boladeras, Òscar Castellví, Anna Moliner, Joan Negrié, Àngels Poch, David Vert, Mercè Boher, Oriol Genís i Maria Molins. Alguns d’aquests intèrprets dupliquen les seves aparicions al muntatge i fan de veïns tant del carrer Vimbodí com del carrer Praga. Moliner és la Pilar, la líder del carrer Vimbodí, i Molins és l’Ariadna, la capitana del carrer Praga.

*TNC. Sala Tallers. Plaça de les Arts, 1. Aquest dij (20.00 h). Preu: de 10 a 20 euros.