Barcelona

Els urbans van a classe per l’ordenança de civisme

Dos agents demanaven ahir a un indigent que s’aixequés i no ocupés la via pública. Amb la nova ordenança el poden sancionar.
Jordi Soteras
Els agents de la Guàrdia Urbana estan rebent aquests dies classes sobre la nova ordenança de civisme aprovada per l’Ajuntament. De moment, les classes les fan cada dia abans de començar la ronda, en l’anomenat brifing, però d’aquí a dues setmanes hauran de dedicar tot un dia sencer a conèixer l’ordenança en les aules de formació permanent que fan cada any.

Fonts del cos van explicar que un dels punts en què s’incideix és en el de les sancions als clients de la venda ambulant o de la prostitució. Veïns de Sant Antoni apuntaven ahir que sembla que ja està baixant la prostitució.

L’estrena al carrer

«A partir d’ara serà sempre així», advertia ahir un agent mentre feia fora un indigent que, amb els seus tres gossos, demanava diners en un racó de la plaça Catalunya. L’home, d’origen alemany, li va respondre enfadat: «això no és socialista».

Els dos agents, que després de fer-lo circular van seguir amb la seva ruta, acabaven de començar la seva jornada. Un d’ells, que va preferir no donar el nom, deia que la norma «dóna més eines per fer la feina» i assegurava que tenia ganes de posar-la en pràctica, sobretot «amb les dones romaneses que demanen amb els nens i a sobre se’n riuen».

Uns metres més enllà, van parar una noia que duia un gos perillós lligat, però sense morrió. La infracció va acompanyada d’una recepta de color groc per valor de 600 euros.

Segons un dels urbans, en general, el mes de gener és «més tranquil».

loading...