Barcelona

Art del cos femení

L’humor és un element clau en l’obra de Margit Denz (foto). Ajuda a distancianciar-se dels sentiments i a alliberar-se’n.
Foto
L’artista autríaca de fama internacional, Margit Denz, reflexiona amb Íntim sobre el cos femení, el seu erotisme i la seva sensualitat. Així es pot veure a partir d’avui divendres al Museu de Ceràmica de Barcelona.

Es tracta d’una mostra que barreja l’objecte, l’escultura i la instal·lació. Denz utilitza sistemàticament la porcellana, material que treballa amb motlle per poder repetir un mateix objecte fins a l’infinit. A partir de figures de la mitologia clàssica –Baubo, Afrodita, Eros, Psique i Demeter–, compendi dels símbols primigenis i enigmàtics, troba el nom idoni per a les quatre seccions de la mostra.

Cadascuna proposa noves lectures del món de l’objecte seriat i kitsch, de l’estètica de la fragilitat i de la delicadesa de la sensualitat.

Més enllà de la provocació o la denúncia, l’artista materialitza un món de desitjos i emocions.

* Av. Diagonal, 686 (Palau Reial de Pedralbes). De dimarts a diss., de 10.00 a 18.00 h. Dium. i festius, de 10 a 15 h. 3,5 euros. Gratis al gener.

loading...