Barcelona

Torna l’home Nassut

.
Foto
Puntual com sempre. Com cada 31 de desembre l’Home dels Nassos compleix la seva cita ineludible amb els barcelonins i es fa visible per acomiadar el 2005. El personatge, que ha sobreviscut per la tradició oral i es remunta a l’època romana, llueix tants apèndixs olfactius com dies li queda a l’any en curs. Per demà, l’agenda del capgròs més nassut és força atepeïda.

Per als més impacients, l’Home dels Nassos reapareixerà per primer cop aquest any al Saló de la Infància, a les 11.00 hores. No hi anirà sol, ja que es farà acompanyar del seu seguici format per l’Arca de Noè.

Animant la carrera

Al punt del migdia, la cita és al carrer Rogent. Aquí, l’Home dels Nassos participarà en la festa de recuperació de la de la façana modernista de l’Institut d’Ensenyament Secundari (IES) Joan Manuel Zafra. L’acte estarà animat pel grup Pentina el gat, un taller de pintura de xapes  i una xocolatada popular.

A mitja tarda li toca el torn a l’esport. El tradicional capgròs nassut no perdrà l’oportunitat de donar la sortida a la tradicional cursa de Sant Silvestre que, des de l’any passat, es va rebatejar com a cursa dels Nassos. La carrera es farà al llarg de 10 quilòmetres, entre el carrer Marina i l’Avinguda Icària.

*Cursa dels Nassos. Dissabte (17.30 hores). Marina-Avda. Icària.

Un planeta per poder jugar

El centre cívic Taxonera organitza el festival Planeta Joc, avui de les 11.00 a les 13.30 hores. Hi ha una ludoteca per a infants de 3 a 12 anys, jocs en xarxa (a partir de 12 anys) i titelles.

* Arenys, 75. Gratis.