Barcelona

Un paracaigudista vestit de Pare Noel es llença des de la Torre Mapfre

El Amarillo, ahir, en ple vol a la Torre Mapfre.
Hugo Fernández
El Amarillo va conquerir ahir la Torre Mapfre saltant en paracaigudes vestit de Pare Noel des del més alt de l’edifici, de 157 metres. Era el seu somni des que es va instal·lar a Santa Coloma fa tres anys procedent de Los Ángeles (Estats Units) i ara ja és l’enveja dels practicants de base jump, que mai no han pogut burlar la seguretat de l’edifici d’oficines del port olímpic i pujar els 43 pisos per fer un vol que dura poc més de 20 segons.

Ahir, aquest saltador austríac va tenir prou en dir-li als agents de seguretat que anava a una empresa a portar els regals de Nadal per a accedir fins a la terrassa de l’edifici. Saltar va ser la seva manera de «felicitar el Nadal a Barcelona», segons va declarar a 20 minutos.

50 salts a Barcelona

El Amarillo ha fet una cinquantena de salts des que viu a Barcelona, però cap tan excitant. S’ha llençat dels hotels Arts i Princess i les torres Catalunya i Agbar, quan estava en construcció. Li agradaria llençar-se des de la Sagrada Família, però la seva estructura fa complicat el salt.

El ‘Jimmy Jump’ dels aires

El Amarillo, sobrenom que rep perquè acostuma a saltar vestit de groc, fa quatre anys que fa base jump, un esport de risc que consisteix en llençar-se d’un edifici o una muntanya en caiguda lliure abans de desplegar un paracaigudes. Es va aficionar a Los Angeles, on va trobar un grup de saltadors que es tiraven des del Capitán, una paret natural de 1.000 metres. Diu que entrar a un edifici i llençar-s’hi és força fàcil. «A un hotel entra i surt gent i ningú no et pregunta on vas», comenta el saltador. Vol crear una empresa per organitzar activitats relacionades amb el seu esport que només practiquen «uns cinc o sis espanyols».

loading...