Barcelona

La falta de diners frena l'us de noves tecnologies a l'aula a Catalunya

Un menor usa su portátil como pizarra en una clase.
20MINUTOS.ES

Ja són 53.375 els alumnes que estudien en aules digitalitzades. Suposen el 37% del total i un 38% més dels 33.000 inicialment previstos. Però, el 80% pertanyen a l’escola pública. La concertada no s’ha enganxat a la digitalització perquè no rep cap subvenció per a fer-ho, tal com denuncia la patronal del sector.

Han calculat que s’haurien de gastar entre 7.000 i 8.000 euros per aula per instal·lar-hi pissarres digitals, un projector, el cablejat i els endolls perquè els alumnes utilitzin els ordinadors portàtils. Educació ha invertit 31 milions en les 2.000 aules digitalitzades a la pública, a banda dels 103.685 euros el mes de la tarifa de connectivitat.

"No sabem d’on treure els diners", explica a 20minutos la secretària general de l’Agrupació Escolar Catalana, Eva Salvà: "Ens ha agafat a mig curs i no podem demanar ara als pares 150 euros extra quan ja s’han gastat prop de 300 euros en els llibres de text".

Educació assegura que donarà ajuts als que tinguin problemes per fer les inversions i que els alumnes de la concertada reben la mateixa subvenció que els de la pública per l’ordinador. Des que es va posar en marxa el pla EduCAT 1x1, s’han distribuït uns 64.000 portàtils, finançats al 50% per la Generalitat (amb fons estatals) i pels pares (paguen 150 1). En el cas del professorat, se’ls va anunciar que serien gratuïts, però, segons l’escola concertada, "ara hem rebut una carta on se’ns diu que n’hem de pagar el 50%".

Educació vol negociar un acord amb els operadors d’Internet perquè els alumnes tinguin accés a una tarifa de baix cost a casa.

loading...