Barcelona

Les màquines de tiquets no avisen que el bitllet senzill no està integrat

Fins que no es compra no es coneix la validessa del bitllet.
Foto
A l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) consta que tots els títols de transport estan inclosos a la tarifa integrada. Això capacitaria l’usuari d’un sol bitllet a utilitzar diversos transports públics.

Però si un usuari compra un bitllet a una màquina expenedora, en cap moment se l’informa que el bitllet senzill no entra en el sistema tarifari integrat. O sigui, que és després de pagar 1,10 euros quan s’assabenta que aquell títol només serveix per al metro o per al bus. Només es pot arribar a saber a temps si es demana informació a les taquilleres.

Un cop emès el bitllet, una sobreimpressió indica: «Vàlid per a metro o bus TMB» i serveix per «1 viatge, títol no integrat». Això, per a usuaris com Sergio Alonso, que s’hi ha trobat, és «publicitat enganyosa», ja que al cartró original hi ha impresos els logotips de tots els mitjans de transport i el lema: «Sistema Tarifari Integrat», cosa que pot donar peu a la confusió  que el bitllet entri a la tarifa integrada.

Per a l’ATM, «és un problema de les màquines expenedores» que només compten amb «dues bobines de cartró per a totes les modalitats de transport». Asseguren que el bitllet senzill «no està a la tarifa integrada» i es ven poc a les màquines expenedores.

Amb una pista facilitada pel lector Sergio Alonso

loading...