Barcelona

La consulta sobre la reforma de la Diagonal de Barcelona es blinda contra el frau

Al marge dels projectes que es presentaran per ser votats en la consulta sobre la reforma de la Diagonal, el que sí és segur és que, a hores d’ara, ja s’ha garantit que el sorteig serà fiable, ja que el sistema informàtic no es podrà sabotejar i s’ha fet a prova de pirates o hackers.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Barcelona vol evitar que hi hagi gent que voti més d’un cop o que un pirata informàtic rebenti la votació i la seva fiabilitat. "Pel seu abast i pels nivells de seguretat que assolirà, és una consulta pionera", exposen fonts municipals. No és la primera votació informàtica que es fa a Espanya, però, en aquest cas, arriba a un univers més gran, els 1,4 milions de barcelonins que estan censats.

Les votacions es podran fer presencialment, com a mínim, a una seu per cada barri, o bé es podrà dur a terme a través d’Internet. En aquest cas, la identificació del votant i la seva autentificació es farà mitjançant sistemes de signatura electrònica.

Es podrà realitzar la votació entrant directament en portals de banca on-line, en cas de ser-ne usuari. Una altra opció serà connectar-se al lloc web municipal, on es donarà una clau d’accés a la votació a l’usuari que s’hi registri. El votant la rebrà a través del seu mòbil.

El consistori va crear la Mesa de Seguiment i Garanties, "per garantir la fiabilitat, la transparència i l’objectivitat del procés". El cost del sistema de votació "encara no està tancat", segons ha especificat l’Ajuntament.

loading...