Castelló

Investigat un home per simular el robatori de 56.000 quilos d'ametles a Vinaròs per a cobrar el segur

Archivo - Arxiu - Cotxe patrulla de Guàrdia Civil
GUARDIA CIVIL-ARCHIVO

La Guàrdia Civil ha investigat un home acusat de simular el robatori de 56.000 quilos d'ametles i d'una màquina elevadora a Vinaròs (Castelló) per a cobrar del segur, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

L'ara investigat va presentar denúncia en la Caserna de la Guàrdia Civil de Vinaròs a la fi del mes d'octubre del passat any, en la qual manifestava que dies arrere havien accedit a l'interior del magatzem de la masia de la seua mare on guarda tota la collita d'ametles i que van arribar a sostraure 56.000 quilos i una màquina elevadora, valorat tot en més de 61.000 euros.

L'equip ROCA de la Guàrdia Civil de Vinaròs va iniciar una investigació per a aclarir el fet i identificar als presumptes culpables i va comprovar que el denunciant era posseïdor d'una pòlissa d'assegurança des de fa més de deu anys que cobria el robatori únicament de l'interior del magatzem i que la mateixa havia sigut modificada de forma substancial escassos mesos abans, incrementant el capital en existències fins als 75.000 euros.

Durant el desenvolupament de l'operació es van obtindre nombroses proves i vestigis amb les quals es va desacreditar la versió manifestada en la denúncia interposada pel presumpte perjudicat, i els guàrdies civils van demostrar que l'home havia presentat la denúncia a fi de cobrar per part del segur la compensació econòmica que li poguera correspondre.

Per tot açò es va procedir a la investigació d'un home de 36 anys com a presumpte autor d'un delicte de simulació de delicte. Les diligències instruïdes són remeses al Jutjat de Vinaròs.