Alacant

El TRAM d'Alacant desplaça a més de 44.000 persones usuàries procedents de l'AVE Madrid-Alacant en 2021

El Tram va superar les 44.000 persones usuàries procedents de l'AVE Madrid-Alacant en 2021
GENERALITAT VALENCIANA

Aquesta mobilitat s'ha produït gràcies a l'acord aconseguit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Renfe. Aquest conveni permet que les persones usuàries dels trens d'alta velocitat i llarga distància puguen utilitzar els servicis del tramvia i tren-TRAM fins a Benidorm, segons informa la Generalitat en un comunicat.

Els mesos amb major moviment van ser els de estiu, ja que juliol, amb 8.435 viatges ocupa la primera posició, seguit d'agost, amb 8.179; setembre, amb 5.400; i juny, amb 5.025 moviments.

En la classificació es va situar posteriorment octubre, amb 4.341 persones usuàries; desembre, amb 3.372; novembre, amb 3.281; maig, amb 2.626; març, amb 1.082; abril, amb 1.006; febrer, amb 708; i, finalment, gener, amb 645 desplaçaments.

Igualment, des que es va inaugurar aquest servici, la xifra total de passatgers i passatgeres sobrepassa ja el mig milió, en concret 539.309 persones usuàries.

L'objectiu d'aquest acord és facilitar l'enllaç entre els mig de transport que ofereix Renfe i el TRAM d'Alacant perquè els viatgers i viatgeres de l'AVE puguen arribar a la seua destinació combinant tots dos servicis de transport, igual que amb Rodalies.

Els títols que habiliten al viatger i viatgera per a la utilització del servici combinat són els actuals de Renfe, per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani.

Per a la prestació del servici combinat, FGV va instal·lar màquines d'autovenda i cancel·ladores en les estacions del TRAM d'Alacant que permeten l'emissió i cancel·lació del títol de viatge, bé mitjançant la lectura del codi de barres del títol de transport emès per Renfe.

Finalment, l'estació de Luceros del TRAM d'Alacant està situada uns 300 metres de la de l'AVE, distància que desapareixerà en construir-se una estació intermodal en la qual es combinaran tots dos servicis.

El temps de trajecte entre Luceros i Benidorm és d'1 hora i 12 minuts i la freqüència de pas és d'un tren cada 30 minuts, des de les 5:41 hores i les 22:11 hores. Entre Alacant i Benidorm el TRAM compta amb 28 parades o possibles destinacions per als viatgers de l'AVE, mentre que la connexió amb la platja de Sant Joan a través de Línia 4 compta amb 16 parades.