Barcelona

Grans esdeveniments i preus baixos revitalitzen el turisme

El turisme a Barcelona s'està recuperant. Almenys, ho ha fet entre l'abril i el juny, època en què la capital catalana ha rebut 1.809.106 visitants, un 4,6% més que els registrats fa un any. El nombre de pernoctacions també ha crescut, i se n'han registrat 3.384.787, xifra que suposa un increment del 2,16% respecte del 2008, segons dades que va fer públiques ahir Turisme de Barcelona.

Els hotelers podran tornar a posar els preus més convenients

La baixada dels preus dels hotels -s'hi han aplicat descomptes superiors al 15%- és un dels motius de l'augment de visitants. Ahir, s'ofertaven habitacions dobles en un establiment del centre de la ciutat, al carrer Nou de la Rambla, a 30 euros la nit. Una altra causa ha estat la campanya del Barça, la gira d'U2, el pas del Tour i la victòria de Pau Gasol a l'NBA amb Los Angeles Lakers.

«Estem intentant plantar cara a la crisi, amb una campanya de promoció molt agressiva i amb preus molt competititus que animen la gent», va afirmar el president executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart. I va precisar que si hi segueix creixent el nombre de visitants, «els hotelers podran tornar a posar els preus més convenients».

El primer trimestre de l'any va ser molt dolent

Segons Gaspart, Barcelona és una de les ciutats que millor fa front a la crisi, juntament amb Londres i París. Però en xifres globals, la capital catalana encara està lluny d'assolir el nombre de visitants de l'any passat. El primer semestre, Barcelona va rebre 2,7 milions de turistes, un 6,3% menys que en els primers sis mesos de l'any passat. I és que el primer trimestre de l'any va ser «molt dolent», amb una caiguda del 18,4% de visitants.

Gaspart es va mostrar optimista quant al comportament del turisme durant el que queda d'any i va usar un símil esportiu: «Estem a punt d'empatar i tenim tota la segona part per endavant». Segons va assegurar, el 2009 pot acabar amb xifres similars a les del 2008.