Alacant

Dues pasteres més eleven a 94 les persones rescatades a la costa de la província d'Alacant durant el cap de setmana

Archivo - Arxiu - Operatiu per l'arribada de dos pasteres a les costes d'Alacant
CRUZ ROJA

Les dos últimes han sigut localitzades per Salvament Marítim en una intervenció que ha finalitzat sobre les 05.00 hores. En elles viatjaven 21 persones -19 adults i dos menors, un xiquet de tres anys i una xiqueta de set-, tots d'origen algerià i bon estat de salut, segons han informat fonts de Creu Roja a Europa Press.

En concret, en la primera pastera anaven quatre homes adults, un xiquet i la xiqueta i en la segona 15 homes adults. Ara es troben a l'espera d'arribar al Port d'Alacant per a l'atenció sanitària i realització de les proves PCR, tal com marca el protocol.

Durant la resta del cap de setmana, Salvament Marítim va interceptar sis pasteres a les costes de les localitats alacantines d'Altea, Calp, Torrevella i Benidorm, amb 73 migrants a bord en total, onze d'ells menors d'edat.

Les tres primeres embarcacions van ser localitzades en la vesprada d'aquest dissabte en aigües de Torrevella, on es va rescatar 41 persones, tots homes, tres d'ells menors, i en bon estat de salut.

Hores després, durant la nit, es va interceptar una pastera en la costa d'Altea, amb 9 persones a bord, tots homes i majors d'edat, i una altra a Calp, amb 10 persones, cinc d'elles homes majors d'edat, una dona i tres menors de cinc, set, 13 i 14 anys, respectivament.

A elles se li va sumar una sisena embarcació interceptada aquest diumenge a Benidorm amb 13 migrants a bord, nou d'ells d'origen algerià i els quatre restants menors d'edat d'origen guineà.