Barcelona

Noves tendències amb esperit jove

Joves creadors i creatius. Tots ells són menors de 35 anys. Aquest és el perfil dels participants del Barcelona VisualSound, un festival de creació jove que se celebrarà en indrets de Barcelona com la Farinera del Clot, el Centre Cívic del Carmel, l'Espai Jove de Gràcia i el Boca Nord, entre d'altres, des d'avui i fins al dia 27.

En aquesta sisena edició s'han presentat un total de 243 obres, creades entre desembre del 2007 i novembre de 2008, gairebé la meitat de les quals han estat realitzades per artistes de la ciutat o afincats a Barcelona.

Les obres presentades competeixen en 10 categories: animació, banda sonora original, disseny de web, documental social, documental de muntanya, ficció, filmacions o filmets gravats amb el mòbil o la càmera de fotos, videoclip, videocreació i vídeo publicitari.

La inauguració tindrà lloc aquesta tarda, a les 19.00 hores, al Punt Multimèdia-Casa del Mig. Allà també es podrà experimentar amb els anomenats instruments del segle XXI, és a dir, el tenorion o el reactable, que la cantant islandesa Björk ha usat en alguna de les seves creacions. Totes les activitats, com xerrades i projeccions, són gratuïtes.