Alacant

Oltra creu "una quimera" mantindre l'oci nocturn de pubs i discoteques

Mónica Oltra atiende a los medios en su visita a Campoamor.
EUROPA PRESS

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, considera que hauria de replantejar-se l'estratègia sobre l'oci nocturn, un "tipus d'activitat" que és "un impossible" perquè "en un lloc on la gent va a trobar-se i a ajuntar-se, voler separar-los un metre i mig va a resultar impossible". Així, ha diferenciat l'oci nocturn de cinemes, teatres o museus que són "activitats segures".

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha opinat que hi ha "un tipus d'oci" que per la seua "naturalesa" és "incompatible" amb les mesures de seguretat contra la pandèmia i per açò ha apostat per buscar "suport econòmic" per al sector i els seus llocs de treball. "És una quimera", ha dit sobre intentar mantindre un oci "incompatible" amb les mesures de seguretat, en referència a pubs i discoteques.

Oltra s'ha pronunciat a Alacant d'aquesta manera, a preguntes dels mitjans sobre l'oci nocturn. La vicepresidenta ha mantingut una trobada amb veïns del barri de Campoamor.

La consellera ha estimat la necessitat de "replantejar-se" l'oci nocturn en pubs i discoteques oferint "tot el suport econòmic" al sector perquè deixa sense treball a moltes persones". "El control de la pandèmia i la salut de les persones està per damunt d'aquestes qüestions i caldrà pensar com sostenim un sector econòmic important", ha continuat.

Repreguntada sobre si apostaria pel tancament de pubs i discoteques, ha sentenciat: "El que dic és que cal reflexionar-ho, almenys".

"Els impossibles són impossibles, la gent va a eixos llocs a ajuntar-se: voler que funcione alguna cosa amb una distància de seguretat de metre i mig, quan això acaba amb la naturalesa mateixa de l'activitat porta a la frustració", ha resolt.

Regne Unit

Qüestionada sobre la quarantena imposada pel Regne Unit, Mónica Oltra ha recordat que es continua "en una situació de pandèmia" i que Fernando Simón va detallar "molt bé l'altre dia" les consideracions epidemiològiques i científiques.

"Cal buscar sostindre els sectors econòmics en una situació en la qual, per damunt de tot, la consideració major ha de ser la salut de les persones", ha insistit.

loading...