Alacant

Nou desallotjats de dos cases de camp en la zona afectada per l'incendi a Beneixama

Front de l'incendi a Beneixama.
CONSORCIO PROVINCIAL DE BOMBEROS

A més, segons informa el 112 de la Generalitat en el seu compte de Twitter, el Centre de Coordinació d'Emergències ha decretat la situació 2 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF).

Aquesta situació s'acorda quan l'incendi, en la seua evolució, pot afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal, i exigeixen l'adopció de mesures de protecció i socors. Pot ser necessària la incorporació de mitjans extraordinaris a l'administració central.

Segons l'Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET), en la zona conflueixen vent de nord-oest, temperatures que superen els 35 graus i una humitat relativa inferior al 30 per cent.

En aquests moments treballen en la zona 13 mitjans aeris de la Generalitat i del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. A més, des de terra treballen 10 dotacions del Consorci provincial, 27 unitats de bombers forestals de la Generalitat de València i Alacant i cinc agents mediambientales. Així mateix, s'han mobilitzat quatre brigades forestals de la Diputació i un coordinador.

El telèfon d'Emergències 112 GVA ha rebut 177 telefonades relacionades amb l'incendi fins a les 17.00 hores.