Alacant

El ple de l'Ajuntament d'Alacant aprova definitivament els pressupostos per a 2019 a un mes de les municipals

La resta -Ciutadans, Guanyar, Compromís i la no adscrita Nerea Belmonte-, s'han abstingut i han facilitat que els comptes tiren endavant. Els pressupostos es van aprovar inicialment el passat 11 de març i ascendeixen a 261 milions d'euros, un 3,6 per cent més que l'any passat. El pressupost s'ha aprovat a menys d'un mes de l'inici de la campanya de les eleccions locals que se celebren el pròxim 26 de maig.

L'alcalde 'popular', Luis Barcala, ha apel·lat, en l'últim torn de paraula abans de la votació a "la responsabilitat" dels edils cap a uns pressupostos que ha qualificat de "vitals" per a la ciutat.

Prèviament, l'edil d'Hisenda, Carlos Castillo, ha insistit que es tracta del "millor pressupost" de la ciutat "fruit del consens" i de "una de les fites més importants", que ha identificat amb la cancel·lació del pla d'ajust. Ha posat en valor la reforma "integral" de les ordenances així com la baixada de l'IBI, i que, malgrat tot açò, es garanteixen 9 milions d'euros més que en 2018. Així mateix ha destacat que hi haurà prop de 18 milions per a inversions i que "després d'una dècada es creen llocs de treball" en el consistori.

A més, ha enlletgit a l'oposició que el PP governa pel "fracàs" del tripartit d'esquerres i que eixe canvi ha permès, al seu juí, que els 'populars' salven una legislatura que l'esquerra titla de "fallida" i ha emfatitzat així "la fortalesa" de les seues 8 edils enfront dels 21 d'oposició.

Els comptes han eixit endavant perquè Compromís i Guanyar, que van rebutjar en la Comissió d'Hisenda l'informe tècnic que desestimava les reclamacions presentades als comptes, s'han abstingut aquest dimarts.

El portaveu dels nacionalistes, Natxo Bellido, ha criticat que s'arriba "vesprada" a la seua aprovació, la qual cosa dificultarà la seua execució al llarg de l'any. No obstant açò, ha mantingut que "la ciutat no es mereix començar el -pròxim-, mandat sense pressupostos", i ha justificat la seua abstenció per "lleialtat institucional" i per "responsabilitat amb la ciutadania" als qui no van a donar "l'esquena".

Per la seua banda, Miguel Ángel Pavón, des de Guanyar, ha amagat durant el debat la posició que adoptaria la formació d'esquerres i ha criticat que el PP haja fet oïdes sordes a qüestions com la recuperació del cinema ideal o l'asil de benalúa i a la seua reclamació per a crear 23 nous llocs de treball més.

Finalment, Eva Montesinos, portaveu municipal del PSPV, ha acusat el PP de ser un govern "il·legítim" i de negociar "amb un sol partit, Guanyar". Ha defès per "coherència" que "no és no" a un pressupost que haurà de gestionar la pròxima corporació i ha aventurat que es tancarà l'any "amb un nivell baix d'inversió". A més, ha acusat els seus exsocis de Compromís i Guanyar de "blanquejar" els pressupostos del PP.

loading...