Castelló

Desmantellat un taller clandestí de rehabilitació d'armes i detinguts dos homes a Torreblanca (Castelló)

Desmantellat Un Taller Clandestí De Rehabilitació D'Armes
GUARDIA CIVIL

L'operació, denominada 'Parany', es va iniciar quan els agents van intervenir una pistola inutilitzada que havia sigut modificada per a fer foc real. Després de nombroses gestions, es va identificar i va localitzar una persona que suposadament es dedicava a la manipulació il·legal d'armes de foc, explicant per a açò amb elevats coneixements i maquinària especialitzada.

Els guàrdies civils, després del corresponent manament judicial, van registrar un taller de la localitat de Torreblanca, on van trobar 16 armes curtes i 17 armes llargues -pistoles, revòlvers, rifles, carabines-, a més de peces fonamentals per a la fabricació o modificació d'armes, canons, tambors, carregadors, agulles percussores, punxons per a encunyar marques i numeració.

Així mateix, s'han intervingut sis quilos de pólvora, silenciadors,canons, mires telescòpiques, 6.800 cartutxos de munició diversa i deguerra i nombroses ferramentes.

El 'modus operandi' consistia a obtindre armes inutilitzades, que, després de ser desmuntades, eren modificades per a fer-les útils per al tir. El sistema de fabricació dels canons era artesanal però molt perfeccionat. Una altra de les actuacions il·lícites era la d'acoblar silenciadors a les armes de procedència legal que servia perquè no foren detectades quan realitzaven foc real.

MERCAT NEGRE

Posteriorment, les armes rehabilitades eren introduïdes en el circuit d'armes il·legals i es posaven a la venda en el mercat negre. La investigació està sent instruïda pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Castelló en col·laboració amb la Fiscalia Provincial.

Aquesta actuació s'emmarca dins del Pla Integral de Control d'Armes de Foc que desenvolupa la Guàrdia Civil, que és el cos policial que a nivell nacional té encomanada en exclusiva la competència sobre el control de les armes i explosius.

Aquest servici és el segon que la Guàrdia Civil fa d'aquest tipus en poc de temps en la província de Castelló, ja que a la fi d'agost de 2017 es va explotar la denominada 'Operación Riadas', en la qual es va detindre set persones pertanyents a una organització criminal, assentada a Almassora, dedicada al tràfic il·legal d'armes, i es van intervenir tres armes de foc disposades per al seu ús, així com maquinària i ferramentes per a la completa manipulació de les armes.