Barcelona

Museus i centres culturals reben 20 milions d’euros

L’àrea metropolitana s’ha de crear abans de novembre. La comissió, encapçalada per l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ahir va negociar al Ministeri de Cultura, a Madrid, la consecució d’alguns aspectes de la Carta Municipal va subscriure un acord per destinar 20 milions d’euros a l’activitat de 18 museus i institucions culturals.Entre els beneficiats pels ajuts, hi ha el MNAC, el MACBA, el Centre de Disseny, el Museu Picasso i el Festival Grec. Es destinarà més d’un milió a una nova Sala de Cambra.

A banda, la Generalitat, present en les negociacions  a Madrid, va comprometre 4,3 milions per serveis específics  de l’àrea metropolitana de Barcelona. La ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, va precisar que aquesta àrea metropolitana haurà d’estar constituïda abans de l’1 de novembre. Ara, és el Govern i el Parlament els que han d’impulsar l’ens que englobarà Barcelona i els municipis de l’entorn.

Justícia de proximitat

El desenvolupament de la justícia de proximitat, que figura a la Carta també, està pendent de la Llei Orgànica del Poder Judicial.