Alacant

Morant emmarca les seues manifestacions en Facebook en la llibertat d'expressió i diu que se sent "perseguit"

Morant s'ha referit així a la polèmica per les seues manifestacions en Facebook, dimecres passat, en les quals assegurava, entre altres coses, que "veure un debat en el Congrés de hui en dia, s'assembla a aquell any 1936 en el qual anarquistes, socialistes, comunistes, radicals d'esquerra, nacionalistes bascos i catalans i tota eixa camarilla, per interessos econòmics, territorials i ideològics" van sumir a Espanya "en un autèntic caos".

En declaracions a Europa Press, Morant ha afegit que amb el qualificatiu "merda de democràcia" feia referència a la suposada escopinyada llançada per un diputat d'ERC contra el ministre d'Afers exteriors, Josep Borrell, en el Congrés i que, al seu juí, suposa que l'actual democràcia espanyola no és "ni neta ni real".

"És defectuosa, no pot ser que un diputat escupa un ministre i no passe res; és una democràcia que està per definir o cal millorar-la", ha continuat i ha assenyalat: "I per açò vaig dir que és una 'merda de democràcia', perquè no em cap en el cap que en una democràcia autèntica i real, un diputat puga escopir un ministre".

Per la seua banda, en relació a l'afirmació en què apuntava al fet que la situació política actual s'assembla a la de 1936, Morant ha indicat que es tracta d'un corrent que hi ha per ací", i ha posat com a exemple un documental de televisió en el qual, segons ha indicat, se subratlla que "la situació de convivència, crispació i tensió en els anys previs a la Guerra Civil, és similar a l'actual".

"En part tenen raó", ha argumentat i s'ha preguntat sobre "quin problema hi ha que hi haja una similitud temporal i històrica, no ho puc dir que hi ha una similitud? No sé on puc arribar", ha dubtat sobre les seues manifestacions públiques, i ha negat que des de la direcció del PP se li haja contactat per a parlar sobre la qüestió.

"En els Drets Humans i en una democràcia, com la qual volem defendre, la llibertat d'expressió és un dels primers drets fonamentals, i jo no puc ni parlar: ja està bé". "Estic sorprés i preocupat perquè se'm coarta la llibertat d'expressió i se'm persegueix", ha afirmat i ha postil·lat: "No em van a callar mai, ningú".

loading...