Barcelona

Investiguen una agressió en plena treva de bandes

El Grup d’Homicidis de la Policia busca els responsables d’una agressió que es va produir durant la revetlla de Sant Joan al carrer Wellington, a prop del Parc Zoològic de Barcelona. La víctima, un noi de 18 anys i d’origen equatorià, s’està recuperant de les ganivetades a l’Hospital del Mar.
 
L’agressió es va produir cap a les 6.45 hores de divendres i, segons han afirmat els testimonis, la van protagonitzar un grup d’uns vint nois. 
 
Segons fonts policials, els autors són d’origen llatinoamericà i portaven distintius de color daurat i negre, el que apunta directament cap als Latin Kings, la banda que vesteix amb aquests colors.
 
Junts i de festa
 
Fonts de la mateixa banda, però, van assegurar ahir a 20 minutos que l’agressió no té res a veure amb ells i que, durant la revetlla de Sant Joan «vam estar tota la nit amb els Ñetas, els Blood i els Panteres Negres» de festa.
 
De fet, el nou episodi de violència arriba enmig d’una treva entre les dues principals bandes llatines (els Latin Kings i els Ñetas) i en un període en què es plantegen la seva integració social. Tradicionalment, la nit de Sant Joan, els Ñetas van a buscar baralla amb els Latin Kings, segons aquest últim grup.