Castelló

Acaip denuncia una nova agressió d'un intern a dos funcionaris en la presó d'Albocàsser

Segons aquest sindicat, a l'hora d'obertura de cel·les, els funcionaris que complien servici en el mòdul van indicar a l'intern que havia de complir els horaris establits pels ordes de direcció del centre i, davant açò, l'intern va començar a "amenaçar els funcionaris, que intentaven fer-li entrar en raó, "la qual cosa és impossible perquè, sense més motiu, ha començat a llançar colps contra ells".

Els funcionaris han requerit la presència de més companys, donada la "gravetat" de la situació i, "gràcies a la professionalitat i espenta dels funcionaris", han sigut capaços de controlar la situació, segons Acaip, que ha informat que dos funcionaris han hagut de ser atesos pels serveis mèdics del centre, ja que presentaven contusions de diversa consideració. Un d'ells ha sigut derivat a un hospital de la província per a un examen més exhaustiu.

Aquesta secció sindical ha denunciant durant molt de temps el "gran" nombre d'incidents que es produeixen en el centre, doncs -segons ha indicat- és la quarta agressió en el que va de mes. Tot açò vé propiciat, en la seua opinió, per l'"elevat" nombre d'interns, el perfil "conflictiu" i la "deixadesa" per part de la direcció del centre, "la qual està més preocupada en banalitats que en la seguretat dels funcionaris que són els que, al cap i a la fi,trauen aquesta institució endavant".

Des de la secció sindical també han denunciat la "deixadesa" amb la qual tots els estaments d'aquesta institució, "començant pel ministre de l'interior", el seu secretari general i la gran majoria dels consells de direcció", estan portant-la a una "decadència màxima, en la qual els més malparats són els funcionaris, els únics que dia a dia trauen endavant les presons amb la mínima formació i suport per part dels qui manen".

loading...