Alacant

Oltra advoca per una reforma de la Constitució que vaja més enllà dels aforaments i aborde el model territorial

Mónica Oltra
GVA - Archivo

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la Casa Mediterrani d'Alacant, en declaracions als mitjans durant la reunió de l'aniversari del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

La també coportaveu de Compromís ha advocat per un ampli canvi de la Constitució que incloga la reforma d'"algunes qüestions territorials que podrien tindre encaix per a solucionar qüestions relacionades amb el finançament".

"Si la constitució fóra un poc més precisa en com ha de repartir-se els fons per a generar equitat entre els territoris i entre les persones, tindríem menys dificultats per a reformar el sistema de finançament", ha asseverat.

Quant als aforaments, Oltra ha recordat que Compromís va presentar fa quatre anys una proposta de canvi legislatiu per a la seua eliminació a la Comunitat, per la qual cosa "el que valia fa quatre anys, val ara també".

Ha sostingut així que "si se'n va a reformar la Constitució hi ha moltes qüestions que s'ha d'abordar, que estan damunt de la taula". "La Constitució compleix 40 anys i el món ha canviat molt, hi ha nous desafiaments, hi ha noves realitats, noves expectatives i nous drets, i, per tant, es necessiten fer reformes en profunditat", ha reivindicat.