Valencia

El TC estudiarà si Llarena va vulnerar drets fonamentals de Forcadell en rebutjar abstenir-se d'investigar-la

Jutge Pablo Llarena (Arxiu)
Europa Press

Llarena va inadmetre el passat mes de juny la recusació de Forcadell en considerar-la extemporània i un frau processal. Després d'això, Forcadell va acudir en empara al Tribunal Constitucional, doncs entén que aquesta decisió vulnera el seu dret a la tutela judicial efectiva, a un procés amb totes les garanties, a la defensa i al jutge imparcial.

La providència feta pública aquest dimarts pel tribunal de garanties aprecia que el recurs "planteja un problema o afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d'aquest tribunal" i perquè el recurs "pot donar ocasió al Tribunal per aclarir o canviar la seua doctrina com a conseqüència d'un procés de reflexió interna".

Així, el TC requereix a la Sala Penal del Suprem perquè, en un termini que no excedisca de 10 dies, remeta certificació o fotocòpia adverada de les actuacions corresponents. Així mateix, s'emplaça a els qui hagueren sigut part en el recurs d'empara perquè, també en un termini de 10 dies, puguen comparèixer.

loading...