Alacant

César Sánchez diu estar "tranquil" després de declarar per suposades coaccions a una treballadora de Calp

César Sánchez, imatge d'arxiu
Europa Press

A la seua eixida, César Sánchez ha afirmat que està "tranquil" per haver "complit amb el tràmit establit" i, a més, ha traslladat la seua "confiança" en la Justícia.

Sánchez va ser denunciat per suposades coaccions per la qual va ser la seua cap de premsa en l'Ajuntament de Calp en el passat mandat. Segons la denunciant, Sánchez li havia fet treballar en la seua campanya electoral en les municipals de 2015.

El cas va ser sobresegut pel jutjat al setembre de 2017 i la titular del jutjat va sustentar la seua decisió en un informe que va demanar al consistori sobre les funcions assignades a la treballadora i va considerar que els fets no eren constitutius d'infracció penal. No obstant açò, la Fiscalia va discrepar i va recórrer l'arxiu en entendre "precipitat" que es tancara la investigació.

La Secció Desena de l'Audiència d'Alacant va estimar el recurs de fiscalia en una interlocutòria del passat 5 de juny en el qual revocava la decisió del jutjat d'instrucció de Dénia i ordenava seguir la instrucció.

Va argumentar l'Audiència que la dona va presentar una sèrie de correus que, al seu juí, ratificaven la veracitat. Així, la Sala va afirmar que si la instructora tenia dubtes sobre la justificació documental "abans de decretar l'arxiu" de la causa, podia requerir "els antecedents necessaris per a buidar els dubtes sobre aquest tema".