Alacant

Bonig, sobre la investigació de les campanyes de PSPV i Bloc: "No es pot escopir al cel perquè a vegades ho retorna"

Isabel Bonig atén als mitjans, davant Ciscar i Sánchez
Europa Press

Segons Bonig, hui els qui han de donar explicacions són el president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, i la vicepresidenta i líder de Compromís, Mónica Oltra.

En declaracions als mitjans aquest dijous, al final de la Santa Faç a Alacant, i preguntada sobre què li ha demanat a la relíquia, Bonig ha sostingut que "barrejar política i religió no és bo". No obstant açò, com a creient practicant ha afirmat que li ha demanat "salut, pau i benestar; molta força i molta energia" i ha agregat que "de la resta, el PP ja se'n va a encarregar".

Així, sobre la investigació de les campanyes electorals de PSPV i Bloc, ha al·legat que el PP va a tindre amb eixes formacions la "educació, respecte a l'actuació judicial, a la presumpció d'innocència, que ells no van tindre amb el PP".

No obstant açò, ha afegit que les informacions que se'n van coneixent "hui mateix", són "prou importants i greus" perquè el "màxim representant del PSPV, Ximo Puig, no diga només que va a col·laborar".

Bonig ha mantingut que eixa col·laboració anunciada és "el mínim que pot fer" i que a més, no fer-ho és "un delicte". "I estic convençuda que el president de la Generalitat no va a cometre un delicte", ha dit, per a afegir: "Volem explicacions polítiques i tarden molt a donar-les".

ALCALDIA D'ALACANT

Preguntada sobre si confia que el PP torne a obtindre l'Alcaldia d'Alacant, Isabel Bonig ha indicat que el PP "sempre està a disposició" dels ciutadans i que tenen un projecte per a la ciutat, que són un "partit de Govern" i que el grup municipal està fent "una gran tasca".

El PP es faria amb la vara de comandament de la segona ciutat de la Comunitat Valenciana com a partit més votat en 2015, si la candidatura de la socialista Eva Montesinos no aconsegueix recaptar els 15 vots que necessita per a ser investida alcaldessa. A eixa situació s'arriba després de la renúncia a l'acta de l'exalcalde socialista, Gabriel Echávarri, doblement processat pel suposat fraccionament de contractes en Comerç i per l'acomiadament d'una treballadora temporal de l'Ajuntament, cunyada del portaveu del PP, Luis Barcala.

"Els qui fa tres anys van vendre que eren el canvi i venien a canviar-ho tot, hui a penes tres anys, hem vist que tot ha canviat a pitjor", ha apuntat. Al seu juí, els causants d'aquesta situació "de desgovern" són el PSPV, Compromís i Podem d'Alacant i "a ells correspon la solució". I ha assenyalat que l'"únic perjudicat" són els ciutadans per la "paràlisi total i una falta de projecte".

En eixe sentit, s'ha qüestionat en "què ha canviat la ciutat" d'Alacant en aquests tres anys quan l'"únic projecte" del PSPV i Compromís era "tirar el PP de les institucions, ja ho han aconseguit" i ha lamentat que "els problemes, presumpta corrupció i paràlisi" segueixen sent notícia i "el senyor Puig és responsable i haurà de dir què pensa fer".

loading...