Alacant

Mor un xiquet després de patir una parada cardiorrespiratòria quan jugava en una platja d'Orihuela

Platja d'Orihuela Costa
GOOGLE MAPS

Segons han explicat a Europa Press fonts de la Conselleria de Sanitat, el menor estava en la platja quan va entrar en parada i es va donar avís al Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) a les 17.42 hores del dimarts.

Així, han detallat que a les 17.43 es van mobilitzar una unitat del SAMU i dos de Suport Vital Bàsic (SVB), les dos amb desfibril·ladors semiautomàtics. A més, una de les SVB va arreplegar un equip de Primària, amb un pediatre i un infermer, del Centre de Salut d'Orihuela Costa que va arribar al lloc 20 minutos després (18.02 hores). Sis minuts després, a les 18.08, va arribar el SAMU.

Conselleria ha indicat que eixe SAMU era el "més proper" al lloc, i que la resta d'unitats de la zona estaven atenent "patologies urgents", un infart, una hemorràgia intracranial i una hemodinàmica, han precisat.

El SAMU va seguir amb la reanimació, va intubar el menor, ho va estabilitzar i un helicòpter medicalitzat, que va arreplegar al xic en l'heliport de l'Hospital Quirón, ho va traslladar fins a l'Hospital General d'Alacant.

Des de Sanitat no han confirmat les causes que van provocar la parada cardiorespiratòria del menor, però han assenyalat que es trobava jugant en la zona d'arena, i no dins de l'aigua, en la platja d'Orihuela Costa.