Alacant

La defensa de Castedo sol·licitarà l'absolució en el cas per presumptament arreglar el PGOU d'Alacant

Segons han confirmat a Europa Press aquest divendres els representants legals de Castedo, el jutjat encara no els ha donat termini per a presentar l'escrit de qualificació previ a l'obertura de juí oral, però han avançat que "sens dubte" sol·licitaran l'absolució.

En la causa, també s'investiga al seu antecessor en el càrrec, Luis Díaz Alperi, i a l'empresari Enrique Ortiz, per suposadament beneficiar a aquest últim en la confecció del pla urbanístic.

Aquest dijous es va fer pública la qualificació provisional de la Fiscalia, en la qual sol·licita penes que sumen 10 anys de presó per a l'exalcaldessa i una multa de 126 milions d'euros pels delictes de suborn, revelació d'informació privilegiada per autoritat o funcionari i tràfic d'influències en concurs amb prevaricació. Per la seua banda, l'acusació particular exercida per l'Ajuntament va sol·licitar una pena de 4 anys i nou mesos de presó per a Castedo.

Per a l'antecessor de Castedo en l'Alcaldia, Luis Díaz Alperi, el ministeri públic va sol·licitar una pena de 10 anys de presó pels mateixos delictes, i una multa de 63 milions d'euros.

Així mateix, per a l'empresari Enrique Ortiz, la fiscalia va sol·licitar 8 anys de presó i una multa de 86 milions d'euros pels delictes de corrupció d'autoritats o funcionaris públics, aprofitament per particular de secrets o d'informació privilegiada, i els delictes continuats de tràfic d'influències per particular sobre funcionari públic o autoritat i prevaricació.