Alacant

Rajoy està "disposat" a posar "tot el que siga possible" per a aconseguir tancar un acord sobre finançament autonòmic

Mariano Rajoy, tercer per la esq, junt Ximo Puig en l'aeroport
Europa Press

A Alacant, on ha assistit a la celebració del 50 aniversari de l'aeroport, i en resposta a la petició que li feia en el seu discurs el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, Mariano Rajoy ha lamentat que, encara que existisca "voluntat d'arribar i prompte" a un acord sobre finançament autonòmic, per a la seua "desgràcia" el PP només va aconseguir 137 diputats, ja que "si tinguera més, evidentment les coses serien diferents".

Amb tot, ha assenyalat com a "positiu" que eixe tipus d'"assumptes, igual que el de l'aigua, que són assumptes d'Estat, siguen producte de l'acord i l'enteniment de les forces polítiques, a les quals se suposa, encara que només siga per història o per alguna aportació" que es posen d'acord.

Rajoy ha dit ser "conscient" que a la Comunitat Valenciana "importen" les infraestructures, el finançament autonòmic i l'aigua i "la vida de la gent, les pensions, els serveis públics fonamentals i la creació d'ocupació".

"Al final tot acaba sent el mateix: Una bona política econòmica és la que permet créixer, crear ocupació", ha mantingut i ha exposat que d'eixa manera hi ha "més gent" que contribueix a les arques públiques. "Hi ha més gent que consumeix, es paguen impostos indirectes, hi ha més gent cotitzant a la Seguretat Social, les pensions poden ser millor i hi ha més empreses que poden ser capaces de ser més competitives", ha agregat.

loading...