Castelló

Compromís plantarà a Rajoy en la inauguració de l'AVE a Castelló perquè és "una burla que es venga com a alta velocitat"

Mariano Rajoy fa balanç de l'any després del Consell de Ministres
EUROPA PRESS

La formació creu "una nova estafa la lentitud del suposat AVE entre Castelló i València enfront de connexions existents i l'encariment del servei enfront d'un altre més ràpid". L'AVE connectarà les dos capitals en un temps de 42 a 50 minuts i el cost del bitllet ronda els 15 euros enfront dels 28 minuts que tarda el servei d'Euromed amb un cost d'aproximadament 10 euros, argumenten.

D'aquesta manera, "els representants de Compromís, estiguen o no en el Govern, no acudiran a l'acte inaugural per a seguir defenent als usuaris del servei de rodalies, que segueixen patint l'empitjorament del servei des que es van iniciar les obres d'aquest tram del corredor", avancen a través d'un comunicat.

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, ha criticat l'actitud triomfalista del Govern: "Que Rajoy vinga a celebrar l'arribada d'un tren més lent que el que tenim és una burla per a la gent de Castelló. La construcció del tercer fil ha generat que les rodalies siguen més lentes, i tinguen retards i cancel·lacions de serveis constantment. El fals AVE solament ha servit per a dibuixar una línia més en la web de Renfe però és una estafa per a la gent de Castelló".

En aquesta mateixa línia, s'ha referit el portaveu de Compromís en l'Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia: "L'AVE que arriba a la nostra ciutat és més car i més lent que els trens que ja circulaven. El Govern ens va mentir primer amb els terminis i després amb l'arribada de l'alta velocitat que no s'ha produït. Només ens faltarà comprovar si es recuperen les línies del rodalies que van llevar o si també ens han mentit amb això".