Alacant

Montón diu que no hi ha cap situació especial en Urgències i destaca que els reforços per la grip estan preparats

Carmen Montón, este dilluns a Alacant
Europa Press

Montón, després de presentar en Alacant el programa 'Domi-EQIFar' per a l'atenció farmacèutica domiciliària, ha aprofitat per a recordar a la població de risc que pot vacunar-se contra la grip fins al pròxim 31 de gener.

Així mateix, ha sol·licitat als malalts que es "discrimine" l'"ús de serveis d'urgència hospitalàries i de l'atenció continuada" per a evitar col·lapses i sobre este tema ha recordat que el personal d'infermeria del CICU està també "en funcionament per a atendre a les consultes teléfoniques".

En qualsevol cas, ha insistit que el pla de contingències està dotat amb 1,3 milions d'euros per a habilitar més 500 llits en els serveis d'urgències si fóra necessari per a atendre un augment de la pressió assistencial causada per la grip. Així, ha ressaltat que alguns departaments "ja ho estan preparant per a intentar avançar-nos a eixes situacions".

LEGIONEL·LA

D'altra banda, preguntada per la confirmació d'un cas de legionel·la en l'Hospital Clínic de València, Carmón Montón ha defès que els protocols establits "sí funcionen bé" i "es fa un seguiment i es busquen eixes deteccions".

La consellera ha explicat la legionel·la és "un agent present en el medi ambient" que els farmacèutics "ajuden a controlar-ho" i quan es detecta està "tot molt protocoloritzat" i els protocols "funcionen molt bé".

A més, fonts de Conselleria han subratllat que per a que existisca un brot ha d'haver-hi almenys tres casos detectats, i de moment en el Clínic això no s'ha donat.