Barcelona

Un vídeo d’humor amb Bush i Bin Laden anima a protestar per Rodalies

Humor per animar a la participació a la manifestació de dissabte (17 h, pl. Catalunya) contra el caos de les infraestructures catalanes. El web humorístic AixòToca.cat va editar ahir un vídeo en el que  Bin Laden, George W. Bush o el tenista Roger Federer parlen amb subtítols (inventats) del caos de Rodalies.Els autors ofereixen El cantoral de l’1-D, on es recullen diverses opcions de càntics per vitorejar a la marxa.

Suport veïnal

La Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya va anunciar ahir que se suma a la marxa de dissabte per denunciar «l’estat de desinversió» en què es troben moltes infraestructures catalanes.

La Plataforma pel Dret a Decidir, organitzadora de la protesta, veu «intents de desmobilització» de la manifestació per part del Ministeri de Foment que restablirà dissabte el servei de Rodalies. La plataforma assegura que no hi haurà cap polític al davant de la manifestació.

Però els polítics continuen a la grenya. El president de la Generalitat, José Montilla, va justificar ahir l’absència del PSC per ser «un partit de govern», tot i sentir-se «més emprenyat» que alguns dels que  hi aniran. Va recriminar a Artur Mas que «vagi a protestar per un problema del que és responsable CiU». Mas va criticar al PSC per ser «els únics catalans» que dimarts van votar en contra de la reprovació de la ministra de Foment.

Al Congrés, el PP va recriminar Magdalena Álvarez la seva «prepotència i ‘chulería’». CiU, PP i ERC van presentar ahir una moció d’urgència al Ple de divendres exigint a l’alcalde, Jordi Hereu, que demani el canvi de traçat del AVE.

Mira el vídeo a ...

www.20minutos.es

Compensaran els usuaris de FGC

La Generalitat de Catalunya no ha volgut ser menys que el Ministeri de Foment i també compensarà a partir del proper dilluns als usuaris de la línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat. Els responsables dels Ferrocarrils explicaran avui el tipus de compensació que rebran els usuaris. Aquest viatgers continuaran sense poder agafar els Ferrocarrils i hauran de viatjar en un altre sistema de transport fins a «l’última quinzena de febrer», segons va anunciar dimarts Manel Nadal, el secretari de Mobilitat. Aquesta és la data prevista perquè es reprengui el servei a les línies afectades de FGC.

loading...