Castelló

El Port de Castelló registra el millor agost en trànsit total de mercaderies

PORT DE CASTELLON
AUTORIDAD PORTUARIA

Els graneles sòlids són els que més han contribuït a eixe increment, amb un 18% més respecte a l'any anterior, en sumar 675.793 tones. Amb esta xifra, el port de Castelló bat els seus propis rècords i aconsegueix que este agost es convertisca en el millor de tota la història de PortCastelló en este tipus de trànsits. El creixement en l'acumulat de l'any és del 25% i col·loca Castelló com el quart port en granels sòlids de tot el sistema portuari espanyol.

El major augment correspon a les importacions de matèries primeres ceràmiques, la qual cosa constata el "dinamisme" del sector ceràmic castellonenc. Per a fer front a açò, PortCastelló ha modificat el seu pla d'inversions en 5,5 milions amb l'objectiu d'habilitar 90.000 metres quadrats nous de zona logística portuària dedicats a la importació de matèries primeres ceràmiques.

El trànsit de granels líquids també evoluciona favorablement en el port de Castelló, en créixer a l'agost un 1,4% fins a arribar a les 679.676 tones.

Per la seua banda, decreixen els trànsits de mercaderia general -un 9,5%-, arribant a les 250.268 tones a l'agost, així com el trànsit de contenidors -un 1,8%- amb 18.837 TEUs.

CREIXEMENT GLOBAL DEL 10,1%

Amb estes dades, PortCastelló tanca els huit primers mesos de l'any amb un creixement global en el trànsit de mercaderies d'un 10,1% i comptabilitza 12.445.248 tones. Als creixements acumulats dels granels sòlids li segueixen els vinculats al trànsit de contenidors -en un 12,4%-, seguit de la mercaderia general -un 11,2%-,

i finalment graneles líquids -0,6%-.

Les xifres reflecteixen "l'alt grau" de diversificació de trànsits en el port de Castelló. Així, els granels líquids representen el 45,7% del total, seguit dels granels sòlids, amb un 34,5%, i mercaderia general, amb un 19,9%.