Barcelona

Detecten grups violents especialitzats en aldarulls en les manifestacions

Llibertat per quatre dels detinguts. El secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, va qualificar de «correcta» l’actuació dels Mossos d’Esquadra als aldarulls de la manifestació de dissabte a Barcelona, tot i que va admetre que a Barcelona hi ha «petits grups» sense una estratègia comuna «experts en enfrontaments amb la policia».Malgrat la seva especialització, no s’ha comprovat que hi hagi una organització antisistema violenta a Barcelona amb connexions amb grups d’altres ciutats.

Investigació interna

El responsable policial va recordar que la manifestació de dissabte «no estava autoritzada» i va desmentir l’afirmació sindical que els Mossos van ser tolerants. És més, Delort va avançar una comissió d’investigació per esbrinar «si s’han donat aquestes ordres» de no actuar amb contundència contra els manifestants antifeixistes.

El jutge va decretar ahir la llibertat provisional per als quatre detinguts dissabte i un cinquè, menor d’edat, va passar a la Fiscalia de Menors.

El procedir de la manifestació va sorprendre els Mossos. Primer en voler enfilar Ronda Sant Antoni i després la Rambla. També va sobtar que els violents anessin a primera fila. La mateixa protesta a Madrid va comptar amb 700 agent. A Barcelona n’hi va haver 300.